Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-07-21

Tack Dansbandsveckan i Malung - en succé med publikökning

För 37:e året arrangerades ännu en Dansbandsvecka i Malung om man bortser från pandemi åren. Människor från hela Norden vallfärdas till Malung för att roa sig med dans, underhållning och olika aktiviteter under en hel vecka. Hela 82 band spelade i Orrskogen fördelat på denna vecka och på eftermiddagarna var det många stjärnskott och dansband som bjöd på underhållning från 12.00-17.00 varje dag och därefter var det fullt ös i tältet som är 1500 kvm stort. Johan Eriksson har gjort ett lysande jobb som programvärd hela veckan inkl Partypolarna som värmde upp publiken. Under 2 dagar så var vädret inte på sin bästa sida men trots detta var ändå stämningen på topp och det hindrade inte tusentals människor för att dansa och helt enkelt komma både till Grönlandsparken och Orrskogen. Dom bästa dagarna rent vädermässigt blev ju fredag & lördag med klockrent väder och en enorm semesterkänsla för alla som var på plats. Veckan har gått i ett rasande tempo och allting har rullat på smidigt vad det gäller service och levererans. Det är enbart proffs som jobbar med detta ett imponerade evenemang & folkfest som grundades av Bertil Elfström 1986. Svenska Dansbandsveckan i Malung drivs av två ideella föreningar, Malungs IF och Folkets Park Orrskogen. Idag är Svenska Dansbandsveckan världens största dansevent. Roligt är förstås att allt fler yngre går ut på dans och under veckan har det varit både ung som gammal som färdats till Malung. Nya dansband har upptäckts och ett av banden kommer att spela i Orrskogen 2025 (King Edwards JR). Denna vecka har det även varit många kurser i olika former vad det gäller dans och dessa har varit oerhört populära med många dansare på plats. Denna vecka som startade med Guldklavegalan och som avslutades med strålande väder kan bara sammanfatta med ett enda ord (Succé). Det känns ändå på något sätt att allt fler går ut på dans och att fler yngre människor upptäcker dans och dansmusiken, det är förstås oerhört glädjande.Under denna vecka har man fått träffa många underbara följare av Dansbandssidan.com och inte minst en härlig publik, många glada skratt och även mycket snack om just dans och dansmusik.

Lördagens publiksiffra blev 4360.  Sammanlagt 32917 under veckan. En ökning med 1,038 - Från 31,879 - 2023 till 32,917 - 2024.

Dansbandsveckan återkommer vecka 29 2025 för 38:e gången och ni alla är varmt välkomna till Sveriges största Dansbandsvecka.

Christian Andersson som är ansvarig för Nordens största Dansbandssida fick för 2:a året i följd ansvaret att ta hand om Dansbandsveckans sociala medier (Facebook & Instagram). Där hittar ni en många bilder från hela veckan och väldigt många filmer.

Dessa filmer har nått miljontals människor och har miljontals visningar. Att jobba ”Live” är viktigt för mig då jag vill möta dansbanden, publiken och inte minst arrangörerna. Tusen tack för denna gång Dansbandsveckan i Malung, tack alla artister, dansband och inte minst all publik. Stort tack även till Bertil Elfström med Crew som gjort ett lysande jobb under veckan inkl Lars Bälter & Åsa Hedlöf. Det har varit en minst sagt ljuvlig vecka. Lite bilder från finalkvällen lördagen den 20:e juli kommer ut på sociala medier under söndagen.

/ Christian Andersson (Grundare & ansvarig för Dansbandssidan.com) 

Foto: Dansbandssidan.com
< tillbaks till alla nyheter