Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-07-13

Finalkvällen återstår - Succévecka för Ålands Dansbandsfestival 2024

För 3:e året arrangerades Ålands Dansbandsfestival på Föglö - Åland. Conny Jansson är mannen bakom detta imponerande evenemang som lockar tusentals besökare på en ö som normalt har runt 500 invånare. Denna paradis ö ligger cirka 25 minuter från Svinö som ligger i närheten av Mariehamn. Tänk er att dansa i anslutning till skärgården med en ljuvlig miljö och under veckan har solen varit framme ett antal gånger och då blir denna beskrivning helt magisk på alla sätt och vis. Utöver detta serveras mat av högsta klass i restaurang Seagram som även Conny Jansson driver och ansvarar för. Personalen inkl kockar och vakter, barpersonal har gjort ett suveränt jobb under hela veckan och allting har bara rullat på precis så som det skall vara. Alla dansband och artister har gjort dessa dagar helt lysande och enbart positiva ord från alla. Det råder inga tvivel om att denna plats är en drömplats för att arrangera en Dansbandsfestival. Lasse Sigfridsson har spelat i 57 år och han sa såhär - Detta är topp 4 av alla platser jag spelat på under mina aktiva år. Igår fredag var det inga mindre än Casanovas & Lasse Sigfridsson som stod för dansmusiken och denna kväll blev det otroligt mycket folk på plats, exakt hur mycket gäster som varit här under veckan kommer i mitt inlägg imorgon bitti.

Conny Jansson utvecklar och driver denna festival framåt och satsar verkligen så att besökarna och dansbanden ska få det än bättre år efter år och det är ett imponerande projekt med högsta klass på dok bokade dansbanden och artister. Det går verkligen hem och folk på Åland är även dom imponerande och glada att Conny dragit igång detta. Första året var många skeptiska och sa till Conny att detta kommer aldrig att funka, men ack så fel dessa personer fick. Det är en ren glädje att se Conny framgångar och företagare och chef för hela detta koncept. En ung och driven kille som jag verkligen beundrar och som ska all beröm han kan få. Jag om någon ser hur Conny jobbar och sliter 20 timmar om dygnet under festivalen och även månader för att allt ska bli 100% bra och han har lyckats. Jag lyfter helt enkelt på hatten (Kepsen) och säger redan nu stort Grattis till ännu en succé Conny.

Tack alla dansband och artister som medverkat under veckan och inte minst alla tusentals besökare. Tack för att jag återigen fick förmedla Åland & Föglö för 3:e året i följd. Jag åker om några timmar mot Dansbandsveckan i Malung med glädje inombords och av styrka och kraft från denna underbara vecka.

Än återstår finalkvällen här på Åland till Tomas Fantz & PH:s och jag är kvar tills 23.00 innan festivalen avrundas 00.00 i natt.

Ta del av ett par bilder nedanför från gårdagen till Casanovas & Lasse Sigfridsson. Många fler bilder kommer ut på Dansbandssidan.com på Facebook inom 1-2 timmar. Utöver detta ligger det ett flertal filmer ute på alla artister från hela veckan inkl otroligt många bilder.

/ Christian Andersson på Dansbandssidan.com

< tillbaks till alla nyheter