Vinnare av Guldklave 2022
Nöjd Kund–Garanti
2024-06-27

Bra start för Sveriges nordligaste dansbandsvecka i Överkalix

Halvvägs in på Dansbandsveckan i Överkalix & Dansbandssidan var på plats för 2: året i följd för att bevaka Sveriges Nordligaste Dansbandsvecka. Det råder absolut inga tvivel att hela kommunen inklusive gäster, band, artister samt samarbetspartner ville se en fortsättning och så blev det. Man hoppas att det kommer runt 2500 dansgäster under denna vecka och det är absolut inte omöjligt trots att tisdagen var en mjukstart på veckan & med 2 underbara dansband i form av Holidays & Replay. Sedan under onsdagen steg siffrorna och dessa lär successivt öka resterande 3 kvällar som är kvar. Många campinggäster och långväga besökare från hela Sveriges avlånga land är på plats utöver besökare från dom Nordiska grannländerna. Under invigningen på tisdagen hade många samlats för att höra på fin musik med BarraBazz och lite andra lokala inslag. Brännvalls Cafe erbjuds underbart goda bakelser, kakor och mycket annat gott. Gillar verkligen detta Café och så trevlig personal och fin miljö att fika i. Vill även nämna det lokala gatuköket, han kände igen mig från 2023 och öppnade faktiskt extra för mig och Replays skull, när han egentligen skulle ha stängt. Detta visar på hög service och gästvänlighet. Maten håller hög klass och det finns absolut ingenting att klaga på.

Dansbanden som spelade tisdag och onsdag levererade verkligen 100% trots att det var varmt, så det blev fullt ös från start till slut varje kväll och dansarna fick verkligen njuta av dansen och musiken. Roligt även för Dansbandssidan att få höra både hur Replay och Kjellez låter då det inte tidigare blivit något reportage om dessa band utan enbart enstaka inlägg angående andra ämnen så handlade om banden. Jag vill verkligen rekommendera er att prova en danskväll till dessa och givetvis också till Holidys samt BarraBazz där Patrik Forslund gör sin sista spelning med denna Duo nu på lördag och Dansbandsveckan i Överkalix. Tack Patrik för din tid i denna bransch och all lycka till med nya jobbet som väntar dig. Vi ses igen - En gång dansbandsmusiker "Alltid dansbandsmusiker". Det är förstås roligt att det även satsas på lite mindre kända dansband såsom Replay och det är enbart glädjande för branschen enligt mitt tycke. Det kan aldrig bli vare sig för mycket dansband eller dansare.

Danskurser med Tony Irving samt Kalle / Helen Palo kan man boka under veckan för att medverka på. Dessa är ute på Allsåklubben och även på Brännaberget nu på lördag, då blir det även en tävling i dans och alla är välkomna att deltaga säger Tony Irving.

Runt omkring i denna vackra natursköna miljö erbjuds även olika aktiviteter som kommer att utföras mestadels av den lokala befolkningen med syftet att kunna erbjuda olika typer av aktiviteter dagtid.

Hela veckan spelar dansbandsduon BarraBazz och dom gör det med den äran och levererar verkligen fin dansmusik. Bara att kolla in alla filmer som ligger ute på sociala medier.

Denna vecka erbjuder även olika dansställen i närheten med fantastisk miljö och transport till och från dansen. Det vill säga att man kan dansa under midnattssolen någon dag, i anslutning till Kalixälven eller med underbar natur och miljö ute på Allsåklubben.

Tack för denna gång Dansbandsveckan i Överkalix med Sara Söderberg i spetsen och alla dansband samt artister jag träffat under 2 intensiva dagar. Tack även Magnus Ek på Allsåklubben och Jonas på Brännaberget. Jag önskar er alla lycka med resterande vecka. Nu rullar 3:e kvällen igång i Överkalix och Dansbandssidan laddar för nya uppdrag med start imorgon. Vill varmt rekommendera er att besöka Överkalix om ni aldrig varit här tidigare och myggen då? Nja så farligt är det inte. Man kan inte prioritera bort denna vackra plats bara för lite mygg.

Nedanför finns ett par bilder från tisdagen och onsdagen men om en liten stund kommer många fler bilder ut på sociala medier (Facebook). Bilderna tagna av Christian Andersson på Dansbandssidan.com

< tillbaks till alla nyheter